Home Bijgerecht Radijs carpaccio met salsa verde

Radijs carpaccio met salsa verde

door Peter Eemsing

Radijs is knapperig en vrij pittig van smaak. Veel mensen realiseren zich niet dat radijsjes heel goed voor de gezondheid zijn. Dat geldt niet alleen voor het knolletje van de radijs maar ook voor de bladeren. Die bevatten zelfs meer vitamine C, proteïnen en calcium dan de knol.
Dir recept is een lekker fris bijgerecht in de zomer en smaakt o.a. prima bij een stuk entrecote van de BBQ.

Ingrediënten

2 bosjes radijs (ongeveer 400 gram) in flinterdunne plakjes
zeezout
olijfolie (hojiblanca)

Voor de salsa verde:
2 stuks ansjovis op olie
1 eetlepel platte peterselie
1 eetlepel munt
1 eetlepel kappertjes
3 eetlepels olijfolie (hojiblanca)
1 theelepel mosterd
1 eetlepel rode wijn azijn

Bereidingswijze

Maak de radijs schoon en bewaar wat groene blaadjes. Snijd de radijsknollen in flinterdunne plakes met behulp van een mandoline.
Meng voor de salsa verde alle daarvoor bestemde ingrediënten door elkaar en blend in de keukenmachine of staafmixer met hakbeker tot een mooie groene saus.

Leg de radijs plakjes op een groot bord en besprenkel met de salsa verde. Verdeel de achtergehouden radijsblaadjes op het bord  en bestrooi met een klein beetje zeezout naar smaak en bedruppel met nog iets olijfolie. Garneer met wat eetbare bloemetjes of kruiden naar keus.

Bekijk ook eens deze workshops