Deze borrelballetjes van gehakt kun je makkelijk van te voren maken en in de vriezer bewaren. Je warmt e.e.a. dan als borrelhapje even op in de magnetron of gewoon in de koekenpan op een laag vuur.
Met dit recept maak je ongeveer 25 kleine borrelballetjes.
Ingrediënten
250 gram half om half gehakt
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 eetlepel cornicabra olijfolie
2 eetlepels panko
3 eetlepels droge witte wijn;
2 sjalotjes
1 ei
zout en versgemalen peper
1/2 theelepel nootmuskaat
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels lavas
2 eetlepels basilicum
1 blikje tomatenpuree (15 ml)
15 ml water
Bereidingswijze
Pel de sjalotjes en snijd ze fijn. Hak de knoflook, pepers (als je de balletjes wat pittiger wilt hebben dan verwijder je de zaadjes uit de peper niet, anders wel), peterselie en lavas fijn en meng vervolgens alles door het gehakt. Voeg het ei aan het gehaktmengsel en alsmede de panko en de noodmuskaat en breng op smaak met zout en peper. Vorm vervolgens ongeveer 25 balletjes en braad in een pan met roomboter de balletjes zachtjes aan. tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg vervolgens de wijn, water en tomaten puree toe en verwarm vervolgens afgedekt nog ongeveer 15 minuten.
Hak de basilicum fijn. Gehaktballetjes en de saus warm serveren en vlak voor het serveren met basilicum bestrooien (als je dat lekker vindt).