Gemarineerde olijven met een pittige Marokkaanse dressing zijn een prima appetizer en in de koelkast goed houdbaar. Gebruik olijven die je lekker vindt. Ik gebruik zelf meestal kalamata olijven of biologische groene olijven.
De Kalamata-olijven zijn grote, donkerpaarse olijven met een gladde, vlezige textuur vernoemd naar de stad Kalamata in de zuidelijke Peloponnesos, Griekenland. Vaak daar gebruikt als tafelolijven, worden ze meestal bewaard in wijnazijn of olijfolie. Doordat de keukens van de landen rondom de Middellandse Zee in veel gerechten overvloeien kan je dus deze typische Griekse olijf ook in de Marokkaanse keuken terugvinden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 100 gram olijven van je keuze
- 1,5 el fijngehakte verse koriander
- 1,5 el fijngehakte verse peterselie
- 1 klein teentje knoflook fijngehakt
- 1 tl versgeraspte gember
- 1/2 rode chilipeper zonder zaadjes in heel dunne ringetjes
- 1/4 ingemaakte citroen in heel kleine blokjes
- 1/8 tl komijnpoeder
Bereidingswijze olijven met een pittige Marokkaanse dressing :
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en doe in een mooi schaaltje. Dek het schaaltje af en zet minstens een uur koel weg, zodat de marinade kan intrekken.
Dit bijgerecht maak je ook in onze kookworkshop de Keuken van het Midden-Oosten