Home Kookworkshops Kookworkshop Halal, de keuken van het Midden-Oosten

Kookworkshop Halal, de keuken van het Midden-Oosten

door Christa Dreef
kookworkshop de keuken van het Midden-Oosten

In de kookworkshop de keuken van het Midden-Oosten gaan we op reis door de verschillende landen en culturen. Deze keuken is een van de oudsten ter wereld. De smaken van Sumak, Kikkererwten, Munt, Saffraan, Harissa, Granaatappels en Za’atar gaan we ontdekken tijdens deze reis. Alle gerechten in deze workshop zijn Halal.

We maken een tafel vol met spannende gerechten zoals je in het Midden-Oosten gewend bent. Van natuurlijk Hummus tot mooie lams en vis gerechten van de grill of we gaan ze stoven. Iedereen gaat in een groepje zijn gerechtjes maken die we uiteindelijk gezamenlijk op gaan eten.

Wat maken we bij de Kookworkshop de keuken van het Midden-Oosten

Een lekkere salade van appel, sumak, ui en granaatappel, geroosterde vijgen, hummus, platbrood en nog veel meer als bijgerecht. Dan mooie grote schalen hummus met lamsvlees, een Libanse Kibbeh, een Oud Perzische Tajine en natuurijk gegrilde Kebabs met vlees en/of groenten.

Desserts zijn in het Midden-Oosten zoetigheden, dus we gaan baklava maken, maar ook een Egyptische pudding is leuk om te maken. Wat denk je trouwens van een zoete pudding met amandelen en pistachenoten of yoghurt met granaatappel en grapefruit?

Kortom, er zijn veel mogelijkheden om hier echt een feesttafel van te maken. De gerechtjes die we maken verschillen natuurlijk per seizoen.

Deze workshop is uitermate geschikt voor beginners en bij mooi weer eten we gezamenlijk de bereidingen aan lange tafels in de boomgaard te Twello.

Kosten en tijdsduur

Deze workshop met diner duurt ongeveer 4 uur.

15-25 personen 67 euro per persoon inclusief koffie, thee, fris, bier en wijn.

10-14 personen 75 euro per persoon inclusief koffie, thee, fris, bier en wijn.

Boeken, reserveren of meer informatie, klik hier

Bekijk ook eens deze workshops