Deze komkommersalade met granaatappel is een heel eenvoudige salade maar heerlijk fris en door de kleuren een feest op tafel. Een prachtig bijgerecht in een Oosterse maaltijd.
Ingrediënten 4-6 personen:
- 1 komkommer
- 2 el pijnboompitten
- pitten van een halve granaatappel
- 50 gram kikkererwten
- 2 el fijngehakte munt
- 2 el fijngehakte bieslook
- 1 el limoensap
- 50 gr feta (verkruimeld)
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl suiker
Bereidingswijze komkommersalade met granaatappel:
Rooster de pijnboompitten tot ze mooi licht bruin van kleur zijn. Was de komkommer en snijd er mooie dunne linten van (met een dunschiller). Klop de pitten uit de granaatappel, snijd de munt en bieslook fijn en schep de komkommerlinten, munt, bieslook, kikkererwten en granaatappelpitten door elkaar in een mooie schaal. Maak van de olijfolie, limoensap en suiker een dressing, sprenkel dat over de salade en bestrooi de salade van de feta en de pijnboompitten.
ps. Vind je onze recepten leuk? Zou je in onze kookstudio met je vrienden, familie of collega’s onze recepten eens willen maken? Kijk dan eens op deKookworkshop.nl!