Knolselderij- en koolrabi frieten zijn een prima vervanging voor gewone frieten. Ze combineren heel goed met stoofpotjes. Knolselderij is een typische wintergroente die je op allerlei manieren kunt bereiden. Het heeft een wat aardse smaak. Koolrabi is een kruising tussen wittekool en witte raap. Deze groente heeft een frisse en zoete smaak. Koolrabi is beschikbaar in de winkel van midden mei tot midden december. In dit geval snijden en schillen we de knolselderij en koolrabi in de vorm van dikke frieten en bakken we ze in de oven.
Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 1 koolrabi
- 2 el brassica koolzaadolie culinair
- 4 el verse peterselie
- zeezout-vlokken
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze knolselderij- en koolrabi frieten:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de knolselderij en de koolrabi en snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de plakken vervolgens in frieten van een halve cm breed. Leg de frieten op een bakplaat en zorg dat ze mooi los van elkaar liggen. Sprenkel de olie erover en strooi er wat zeezout-vlokken overheen samen met wat versgemalen zwarte peper. Bak de frieten vervolgens in zo’n 45 gaar is de oven.
Hak de peterselie fijn en strooi die vlak voor het serveren over de knolselderij- en koolrabi frieten. Eet smakelijk!
PS je kunt deze knolselderij- en koolrabi frieten oom prima bereiden in een airfryer. Check https://www.wartmann.nl/ of neem eens een kijkje in onze online kookwinkel: Keramische heteluchfriteuse / airfryer Wartmann WM-2203 AF