Home Azie Chinese kipcurry

Chinese kipcurry

door Christa Dreef
Chinese kipcurry

Natuurlijk kun je als je geen zin hebt om te koken even lekker naar chinees op de hoek hollen. Maar een simpele Chinese kipcurry heb je zo gemaakt. Met dit recept zet je in no time een heerlijk smaakvolle maaltijd op tafel.

Ingrediënten:

  • 500 gram kippendijen
  • 3 grote uien
  • 50 gram diepvries doperwten
  • 6 tenen knoflook
  • 2 kleine winterwortels
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1/2 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • aracideolie
  • zout en peper

Bereidingswijze Chinese kipcurry:

Je begint met het maken van de curry. Hak twee uien en 4 knoflooktenen fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime wok en bak de uien en knoflook op een hoog vuur tot de uien zacht zijn. Schep steeds goed om. Hak de wortels in dunne schijfjes en voeg vervolgens toe. Laat ze op een laag vuur garen in de wok, totdat ze beetgaar zijn. vervolgens voeg je de bloem en kerriepoeder toe. Roer goed door en bak een minuut mee. Blus vervolgens af met de bouillon en voeg daarna de honing, gembersiroop, sojasaus en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag en laat de saus een kleine 10 minuten garen. Roer tot slot de garam masala erdoor. Giet de saus vervolgens door een zeef in een kom en zet even apart.

Snijd de kippendijen in 3 stukken en bestrooi met wat zout en peper. Bak ze in eenscheutje arachideolie rondom bruin. Hak intussen de ui fijn en de laatste twee knoflooktenen en voeg toe aan de kippendijen. Voeg tevens de doperwten toe en giet daarna de currysaus erbij. Breng even aan de kook en laat het geheel een paar minuten op een laag vuur doorkoken. Breng verder op smaak met zout en peper en voege eventueel nog een klein scheutje gembersiroop toe.

Serveer de Chinese kipcurry met wat rijst of noedels.

Bekijk ook eens deze workshops