Home Eenpans recepten Kalf Stroganoff
kalf stroganoff

In traditionele recepten voor Beef Stroganoff wordt meestal rundvlees gebruikt, zoals biefstuk of ossenhaas. Echter, kalfsoester kan ook een geschikte vervanger zijn als je op zoek bent naar een malser en delicater stukje vlees. Kalfsvlees heeft een fijnere structuur en een subtielere smaak in vergelijking met rundvlees, wat een lekkere twist kan geven aan je Kalf Stroganoff.

Als je kiest voor kalfsoester, houd er dan rekening mee dat het vlees minder bereidingstijd nodig heeft dan rundvlees om mals en sappig te blijven. Overkoken kan resulteren in droog en taai vlees. Je kan dit gerecht ook goed in een slow- of pressurecooker maken

Kalf Stroganoff

Ingrediënten:

300 gram kalfsoester, in dunne reepjes

150 gram shiitake, of gewone champignons in plakjes

1 middelgrote ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngehakt

150 ml slagroom

100 ml runderbouillon

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels tomatenpuree

1 theelepel paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Koken: 20 minuten

Totale tijd: 35 minuten

Bereidingswijze:

Voorbereiding: Snijd de kalfsoester in dunne reepjes en de shiitake in plakjes. Hak de ui en de knoflook fijn.

Ui en knoflook fruiten: Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze zacht en glazig zijn.

Kalfsoester bakken: Voeg de kalfsoesterreepjes toe aan de pan. Bak deze op hoog vuur snel aan tot ze bruin zijn. Haal de reepjes uit de pan en zet ze even opzij.

Shiitake bakken: In dezelfde pan, voeg een eetlepel olijfolie en de shiitake toe. Bak op middelhoog vuur tot de paddenstoelen zacht zijn.

Tomatenpuree en kruiden: Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe aan de pan met shiitake. Roer goed door.

Slagroom en bouillon: Giet de slagroom en de runderbouillon in de pan. Laat het geheel op een laag vuur sudderen tot de saus iets indikt.

Kalfsoester toevoegen: Voeg de gebakken kalfsoesterreepjes terug in de pan. Meng alles goed zodat het vlees de saus goed opneemt. Laat nog maximaal 2-3 minuten sudderen.

Op smaak brengen: Breng de Kalf Stroganoff op smaak met zout en peper.

Garneren en serveren: Garneer met fijngehakte verse peterselie voordat je het gerecht serveert.

Bekijk ook eens deze workshops