de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Zo maak je meatloaf

Zo maak je meatloaf

Zo maak je meatloaf. Zin in iets hartverwarmends en oer-Amerikaans? Probeer dan eens meatloaf, oftewel gehaktbrood. Dit gerecht heeft zijn wortels in Europa, maar is echt groot geworden in de VS. Het is eigenlijk heel simpel: je mengt gemalen vlees, zoals rund of varken, met ingrediënten als broodkruimels, eieren en kruiden, vormt het tot een broodje in een bakblik en bakt het in de oven.

Meatloaf was vroeger een slimme manier om met minder vlees toch een vullende maaltijd op tafel te zetten, vooral tijdens de Grote Depressie. Tegenwoordig is het een echte Amerikaanse comfort food, met talloze variaties: voeg wat groenten toe, of bedek het met een laagje ketchup of BBQ-saus. Normaal gesproken bak je een meatloaf ongeveer een uur op 175-180 graden Celsius.

Wil je een heerlijk gehaktbrood maken voor 4-6 personen, met wat extra groenten erdoor verwerkt? Hier volgt het recept:

Zo maak je meatloaf:

Voor het gehaktbrood:

Voor het glazuur:

Werkwijze:

Voorbereiding oven en bakvorm:

Meng de ingrediënten:

Vorm het gehaktbrood:

Maak het glazuur:

Breng het glazuur aan:

Baktijd:

Afwerking en serveren:

Serveersuggesties:

Serveer dit heerlijke gehaktbrood met bijvoorbeeld aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse groene salade. Geniet ervan!

Mobiele versie afsluiten