de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Wortelsalade

wortelsalade

Deze wortelsalade heeft een heerlijke bite. Je kunt rauwe wortel gebruiken, maar ik geef er de voorkeur aan om de wortelschijfjes even 2 minuten te blancheren en dan te koelen in ijswater. De smaken van de dressing trekken er dan net wat beter in, waardoor de salade meer diepte krijgt. Deze salade is een prima bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of te eten op bijvoorbeeld een broodje met pulled pork.

Ingrediënten 4-6 personen:

Bereidingswijze wortelsalade:

Blacheer de wortelschijfjes 2 munten en koel af in ijswater. Laat goed uitlekken en meng goed met de uien, walnoten of hazelnoot en munt.

Klop voor de dressing de olijfolie met de tahin, citroensap, citroenrasp en water goed door elkaar. Besprenkel de salade met de dressing en top af met de zeezout vlokken en vers gemalen zwarte peper. Serveer de salade direct.

Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl

Mobiele versie afsluiten