Deze wortelsalade heeft een heerlijke bite. Je kunt rauwe wortel gebruiken, maar ik geef er de voorkeur aan om de wortelschijfjes even 2 minuten te blancheren en dan te koelen in ijswater. De smaken van de dressing trekken er dan net wat beter in, waardoor de salade meer diepte krijgt. Deze salade is een prima bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of te eten op bijvoorbeeld een broodje met pulled pork.
Ingrediënten 4-6 personen:
- 500 gram wortels, ontdaan van de schil en in dunne schijfjes gesneden
- 2 rode uien in dunne halve ringen
- 100 gram walnoten of geroosterde hazelnoten, grofgehakt
- 40 gram verse munt (zonder steeltjes en fijn gehakt)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tahin
- 1 citroen (uitgeperst en de schil geraspt)
- 2 eetlepels koud water
- 1/2 theelepel zeezout vlokken
- 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze wortelsalade:
Blacheer de wortelschijfjes 2 munten en koel af in ijswater. Laat goed uitlekken en meng goed met de uien, walnoten of hazelnoot en munt.
Klop voor de dressing de olijfolie met de tahin, citroensap, citroenrasp en water goed door elkaar. Besprenkel de salade met de dressing en top af met de zeezout vlokken en vers gemalen zwarte peper. Serveer de salade direct.
Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl