Ingrediënten gevuld brood
300 gram kippendijen
2 eetlepels zongedroogde tomaten op olie
2 rode uien
1 teen knoflook
2 eetlepels walnoten
4 steeltjes lavas
2 eetlepels grof geraspte parmezaanse kaas
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
1/4 theelepel zout
30 gr gezouten roomboter
Scheutje olijfolie
Bereidingswijze gevuld brood
Verwarm de oven voor op 240 graden Begin met het maken van het deeg zie basisrecept voor brood Als het deeg staat te rijzen, maak je de pesto en vervolgens begin je aan de kipvulling. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd de kippendijen in kleine stukjes. Snijd de uien in dunne ringetjes en hak de knoflook en lavas fijn. Doe de boter en olie in een pan, laat warm worden en voeg de ui en knoflook toe en vervolgens de lavas en de kipstukjes en de zongedroogde tomaten toe. Bak de kip gaar in zo’n 5 gaat en doe alles dan in een vergiet en laat goed uitlekken en afkoelen.
De massa moet niet ’te’ vochtig zijn anders gaat je brood niet rijzen! Kneed het deeg na 20 minuten na de eerste rijs nog eens goed door en rol uit in de rechthoekige langwerpige vorm en laat weer 20 minuten rijzen. Besmeer na 20 minuten de bovenzijde met een dun laagje pesto en leg in het midden over de lengte van het deeg het kipmengsel en bestrooi met de parmezaanse kaas. Klap de buitenste zijden van het deeg naar binnen en die hetzelfde met de uiteinden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het brood met de ingeklapte zijden naar beneden op de bakplaat. Gooi een borrelglaasje koud water onder in de oven, schuif de bakplaat erin, zet de oven terug naar 220 graden en bak gedurende 20 minuten. Als het brood klaar is haal je het uit de oven en leg je het op een rooster om af te koelen. Als het brood lauw is snijd je het in mooi broodplakken en smeer je er een laagje pesto op. Smullen maar!