Vegetarische penne met broccoli, doperwtjes, en basilicum in een romige witte saus. Je kan in dit recept natuurlijk ook heel makkelijk gebakken kippenblokjes toevoegen. Ook kan je de kip apart bereiden zodat de niet-vega en de wel-vega dit recept kunnen delen.
Ingrediënten Vegetarische penne:
300 gram penne pasta of andere pasta
1 kleine broccoli, in roosjes gesneden
1 kopje doperwtjes (vers of bevroren)
1 handvol verse basilicum, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kopje slagroom of volle room
1 kopje groentebouillon
1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze Vegetarische penne:
Kook de Pasta: Kook de penne volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af en zet opzij.
Kook de Groenten: Blancheer de broccoliroosjes en doperwtjes in kokend water gedurende 2-3 minuten, spoel ze daarna af met koud water. Zet opzij.
Maak de Witte Saus: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en sauteer tot geurig. Voeg de bouillon en room toe en laat sudderen tot de saus begint in te dikken. Voeg de Parmezaanse kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten en de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de Groenten en Basilicum Toe: Voeg de blancheerde broccoli en doperwtjes toe aan de saus en roer goed om alles met de saus te bedekken. Voeg de fijngehakte basilicum toe en roer goed.
Combineer met de Pasta: Voeg de gekookte penne toe aan de pan en roer goed om de pasta gelijkmatig te bedekken met de saus en de andere ingrediënten.
Serveer: Serveer warm en garneer eventueel met extra geraspte Parmezaanse kaas en een paar basilicumblaadjes.
Geniet: Dit gerecht is heerlijk geserveerd met een frisse gemengde salade en/of knapperig brood.