Tomahawk steak sous vide bereiden. Een Tomahawk spreekt vele mensen tot hun verbeelding. Het Ultimate oergevoel van z’n mooi stuk vlees op tafel maakt al dat je er zin in krijgt om aan te snijden. Een Tomahawk is een rib-eye steak met het stuk rib er nog aan.
In de kamado en bbq wereld bereiden ze hem vaak met een rub er om heen en dat vinden wij zonde omdat dit stuk vlees al heel veel smaak heeft. Eigenlijk verknal je naar mijn gevoel de smaak hiermee.
De tomahawk steak sous vide bereiden geeft je de ultieme controle van het bereiden van deze steak.
Wij vacumeren hem met een flinke klont gezouten roomboter, wat peper en een paar takjes rozemarijn. Afhankelijk van de dikte heeft je steak tussen de de 3 en 4 uur nodig op de kerntemperatuur van 54 graden te garen. Voor medium rare gaar je rond de 57 garen en dan dezelfde tijd. Medium of gaarder is niet aan te raden voor dit mooie stuk vlees, gooi dan gewoon een hamburger in je pan. 😉
Tijdens het garen hebben we wat aardappeltjes en worteltjes gekookt die we samen met de steak nog even afbranden in de pan of op je Weber, Kamado of Ofyr. Je brand de steak aan twee kanten, ongeveer 2 minuutjes, per kant even af.
Eet smakelijk!