Home Kookworkshops Kookworkshop BBQ en buitenkoken

Kookworkshop BBQ en buitenkoken

door Christa Dreef
kookworkshop bbq en buitenkoken

Deze kookworkshop bbq en buitenkoken is meer dan wat hamburgers en kipspiesjes maken op een kolenvuur. We gaan aan de gang met een driepoot, een kamado, ‘big green egg’ en een ofyr. Je leert alle fijne kneepjes van het vak. We kunnen zelfs deze workshop combineren met sous vide. Deze workshop is zeer geschikt voor mensen die meer uit hun BBQ willen halen dan de bekende gerechten uit de vriezer. We werken met mooie stukken vlees, kerntemperatuurmeters, dry-rubs en wet-rubs. Ook de theorie hierachter zullen we goed bespreken, daarom duurt deze workshop zeker 5 uur.

Wat gaan we dan eten tijdens de kookworkshop bbq en buitenkoken?

Natuurlijk gaan we vlees of wild bereiden, maar ook vis zal aan de beurt komen. Wat denk je van een op hout gerookte zalm, of mooie vergeten groenten op de bbq en/of een mooie pan paella maken op een houtskool vuur. Natuurlijk beginnen we met een voorafje en gaan dan lekker in grote schalen het vlees, de vis en de groenten serveren. Het toetje blijft altijd een verrassing.

Kosten en tijdsduur

Deze ‘buiten’ workshop met diner duurt ongeveer 5 uur en bij mooi weer eten we in de tuin.

15-25 personen 79 euro per persoon inclusief koffie, thee, fris, bier en wijn.

10-14 personen 89 euro per persoon inclusief koffie, thee, fris, bier en wijn.

Boeken, reserveren of meer informatie, klik hier

Gegrilde groentes van de bbq.

Bekijk ook eens deze workshops