Home Deeg The Coronation Quiche / Kronings Quiche Recept

The Coronation Quiche / Kronings Quiche Recept

door Peter Eemsing
The Coronation Quiche

Iedereen wil morgen natuurlijk de kroning kijken van het koninklijk paar in Engeland. Charles en Camilla hebben een recept gedeeld met als doel om alle inwoners te verenigen bij dit bijzondere evenement. De Coronation Quiche / Kronings Quiche is een quiche met een krokante, lichte taartbodem en delicate smaken van spinazie, tuinbonen en verse dragon.

Eet warm of koud met een groene salade en gekookte nieuwe aardappelen – perfect voor een Koninklijke Grote Lunch bij iedereen thuis!

De Kronings Grote Lunch heeft als doel buren en gemeenschappen samen te brengen om de kroning te vieren en vriendschap, eten en plezier te delen.

Vorig jaar organiseerde de Koningin-gemalin een speciale Grote Lunch op het Oval cricketveld ter ere van het platina jubileum van Koningin Elizabeth II.

Ingrediënten voor 6 personen

je hebt nodig één 20 cm quichevorm en bakbonen.

Ingrediënten om het deeg te maken:

125 g bloem

Snufje zout

25 g koude boter, in blokjes

25 g reuzel

2 eetlepels melk

Vulling Coronation Quiche

125 ml melk

175 ml slagroom

2 middelgrote eieren

1 eetlepel gehakte verse dragon

Zout en peper

100 g geraspte cheddar kaas

180 g gekookte spinazie, lichtgehakt

60 g gekookte tuinbonen of sojabonen

Bereidingswijze

Om het deeg te maken voor de Coronation Quiche / kronings Quiche… Zeef de bloem en het zout in een kom; voeg de vetten toe en wrijf het mengsel met je vingertoppen door elkaar tot je een zanderige, kruimelige textuur krijgt. Voeg de melk beetje bij beetje toe en breng de ingrediënten samen tot een deeg. Dek af en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast. Bestuif het werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de bovenkant van de vorm en ongeveer 5 mm dik. Bekleed de vorm met het deeg en zorg ervoor dat er geen gaten zijn, anders kan het mengsel lekken. Dek af en laat nog eens 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de taartbodem met bakpapier, voeg bakbonen toe en bak blind gedurende 15 minuten. Verwijder daarna het bakpapier en de bakbonen.

Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Klop de melk, slagroom, eieren, kruiden en zout en peper door elkaar. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de voorgebakken bodem, bedek met de gehakte spinazie en bonen en kruiden en giet het vloeibare mengsel erover. Roer indien nodig voorzichtig het mengsel om te zorgen dat de vulling gelijkmatig verdeeld is, maar pas op dat je de taartbodem niet beschadigt. Strooi de resterende kaas erover. Plaats in de oven en bak 20-25 minuten tot het geheel gestold en licht goudbruin is.

Bekijk ook eens deze workshops