de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Tabbouleh bulgur salade

Tabbouleh

Tabbouleh is een prachtige klassieke Arabische salade waarin gebruik gemaakt wordt van bulgur, waardoor de salade een wat nootachtige smaak krijgt. Deze smaak completeren we met tomaten, komkommer, kruiden en citroen. Deze salade smaakt heerlijk bij het recept voor gestoofde aubergine, ook te vinden op deze website. De hoeveelheid in dit recept is voldoende als bijgerecht voor 6-8 personen.

Ingrediënten voor 6-8 personen:

Bereidingswijze tabbouleh

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (meestal zo’n 10 minuten weken in kokend heet water). Giet de bulgur af en dep droog. Doe in een mooie kom en meng met de olijfolie, citroensap en zout en peper uit de molen. Als je de nootachtige smaak nog extra wilt benadrukken gebruik je 1 eetlepel walnotenolie. Voeg vervolgens de fijngehakte kruiden , lente ui, paprika, tomaten en komkommer toe en roer goed door. Maal er nog een snufje zout en peper overheen en serveer uit.

Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl

Mobiele versie afsluiten