de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Salade van appel en sumak

salade van appel en sumak

salade van appel en sumak

De appels op de boerderij zijn rijp en worden op dit moment geplukt. De cox appels zijn een fantastische smaakmaker van deze eenvoudige salade. De sumak heeft er een mooie extra frisse touch aan. Deze salade van appel en sumak is een prachtig bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

Bereidingswijze salade van appel en sumak:

Meng de appel, granaatappelpitjes en de ui door elkaar en schep vervolgens de fijngesneden munt erdoor. Meng twee eetlepels van de hojiblanca olie met bet citroensap en giet over de salade. Bestrooi met de sumak en maak af met een snufje zeezoutvlokken en grof gemalen zwarte peper. Serveer direct uit.

Ps. de granaatappelpitjes kun je eenvoudig uit de vrucht verwijderen door de vrucht doormidden te snijden, met de snijkant naar beneden op een plank leggen en vervolgens stevig met een houten lepel op de schil te slaan.

Ps. zelf eens Oosters leren koken?  Dat kan, op verzoek, in onze kookstudio met eventueel je vrienden, familie of collega’s. Kijk op deKookworkshop.nl 

Mobiele versie afsluiten