Deze salade heeft Oosterse invloeden door het gebruik van za’atar en limoen. Za’atar is een kruidenmelange uit het Midden-Oosten. Het is ook de naam van een wilde oregano die verwant is aan marjolein. De kruidenmelange za’atar bestaat traditioneel uit het kruid zelf, gemengd met sesamzaad en sumak. Er zijn echter veel variaties op deze mix gangbaar.
Ingrediënten:
- 1 gele paprika
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1/2 komkommer
- 1 theelepel za’atar kruiden
- 3 eetlepels hojiblanca olijfolie
- 1 theelepel gembersiroop
- sap van een 1/2 limoen
- 2 eetlepels verse koriander
- 1 eetlepel verse munt
- 1 eetlepel verse peterselie
Bereidingswijze salade met za’atar:
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, tomaten en komkommer. Snijd ze vervolgens in heel kleine blokjes. Pel de ui en snijd fijn. Meng door elkaar in een mooie kom en voeg de za’atar toe. Roer alles goed door en breng op smaak met de olijfolie, limoensap en gembersiroop. Hak tot slot de koriander, munt en peterselie fijn en schep door de salade met za’atar.
Op zoek naar de schaal waar deze salade met za’atar op de foto in zit? Check: https://koksland.nl/brand/black-pottery/ of neem eens een kijkje bij https://www.galerijdehamer.nl/black-pottery/