Andijvie is een superfood van eigen bodem. Het is rijk aan vitamine A en C, en aan mineralen als calcium, ijzer en kalium. Ook bevat andijvie veel vitamine K. In combinatie met geraspte koolrabi, appel, walnoot en een dressing van sinaasappel heb je een vitamine booster van jewelste op je bordje liggen. Combineer deze andijvie salade bijvoorbeeld met een stamppot van knolselderij en koolraap en serveer er gestoofde varkenslapjes bij.
Ingrediënten:
- 250 gram andijvie
- 1,5 zoet zure appels
- 1 koolrabi
- 150 gram jong belegen geitenkaas
- 1 sinaasappel
- 1 el honing
- 2 tl fijne mosterd
- 3 el hojiblanca olijfolie
- 50 gram walnoten
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze andijvie salade:
Snijd de andijvie fijn en was goed. Mocht je een zak voorgesneden andijvie voor deze andijvie salade gebruiken, check dan of de andijvie goed is gewassen. Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd ze in kleine dunne plakjes. Was de koolrabi, verwijder de schil en rasp de koolrabi met een grove rasp. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Meng de andijvie, appel, geitenkaas, koolrabi en noten goed door elkaar. Maak vervolgens de dressing. Pers daarvoor de sinaasappel uit en meng het sap met de olijfolie, mosterd en honing. Breng de dressing verder op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper. Meng de dressing door de salade, schep alles goed door en serveer de andijvie salade direct uit in een mooie schaal. Eet smakelijk!
Op zoek naar meer salade recepten: check dan eens: https://recepten.tips/?s=salade