Met mosselen kun je heel veel variëren. De klassieke bereiding van mosselen is het koken in wijn maar je kunt ook heel goed bier gebruiken. Een lekker wit biertje tijdens de zomerse dagen en als het wat frisser is doet een Trippel biertje het ook goed. Afhankelijk van welke biersoort je kiest, je mosselen krijgen net even wat meer smaak en karakter.
Mijn favoriet is de oude engelse pub bereiding, mosselen met Guinness bier!
Lees hier alles over mosselen: https://koksland.nl/alles-over-zeeuwse-mosselen/
Ingrediënten mosselen in bier
1 flesje bier naar smaak 300 cl
2 kg mosselen
1 prei
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 ui
4 fijngesneden teentjes knoflook
1 el roomboter
1 theelepel tijm
1 theelepel kervel
1 theelepel peterselie
gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
4 citroenpartjes
Bereiding
Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes of kleine blokjes. Snijd de stengels van de selderij in grove stukken en hou het blad fijngesneden apart.
Snipper het uitje. Doe de roomboter in een ruime pan en fruit eerst even het uitje en de knoflook kort aan. Voeg daarna de prei, selderijstengels, kervel, wortel en tijm toe en bak deze mee tot de wortel iets zachter is.
Voeg dan de mosselen toe aan de groenten en breng desgewenst op smaak met wat versgemalen zwarte peper en zeezout. Deksel op de pan en alles omschudden.
Giet dan je biertje over de mosselen, deksel er weer op en op hoog vuur koken. Af en toe goed omschudden en de fijngesneden selderij toevoegen. Na ongeveer 5-7 minuten koken kun je de deksel van de pan halen.
Vrijwel alle mosselen zullen nu open staan bestrooi met de peterselie. Kook ze niet te lang want dan worden ze taai! Serveer de mosselen, met de citroenpartjes, uit de pan of op een ruime schaal met een lekker biertje.