de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Marokkaanse gehaktballetjes

Marokkaanse gehaktballetjes

Deze Marokkaanse gehaktballetjes smaken heerlijk zomers en combineren heel erg goed met groente couscous en pittige watermeloensalsa.

Ingrediënten Marokkaanse gehaktballetjes:

Bereidingswijze Marokkaanse gehaktballetjes:

Snijd 2 tenen knoflook heel fijn of pers uit en meng de kruiden (komijnpoeder, zout, peper, korianderpoeder, kaneelpoeder en chilipoeder) door elkaar. Voeg de helft van de kruiden met de knoflook toe aan het gehakt. Voeg het ei en de panco toe en kneed alles goed door. Rol kleine balletjes van het gehakt ter grootte van 1,5 cm. Verhit 2 eetlepels kcal olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Snijd ondertussen de ui fijn en pers de laatste teen knoflook uit of snijd heel fijn. Snijd de kersentomaatjes in vieren. Als de gehaktballetjes bruin zijn, voeg je de ui en knoflook toe. Laat de ui en knoflook zachtjes fruiten tot ze wat zachter zijn.Voeg dan de tomatenpuree en de in e stukken gesneden kersentomaatjes toe en 2 eetlepels witte wijn. Vul het blikje waarin de tomatenpuree zat met water en voeg dit eveneens toe. Doe de honing en de rest van de kruiden erbij en roer voorzichtig door. Doe een deksel op de pan en laat e.e.a. zachtjes gedurende een kwartiertje pruttelen.

Serveer deze Marokkaanse gehaktballetjes met groente couscous en pittige watermeloensalsa of gewoon lekker als borrelhap met wat stokbrood of Turks brood.

Mobiele versie afsluiten