Spruitjes het ondergewaardeerde bommetje gezond.
Veel mensen koken spruitjes kapot, daardoor krijg je die typische zwavelgeur waardoor veel mensen ze niet lekker vinden.
4 personen | Voorbereiding 15 M | Kooktijd 40 M
Ingrediënten spruitjes
200 gram spekblokjes
400 gram krieltjes in de schil
4 kippenpoten
Bereiding
Kruid je poten met peper en zout of gewoon met kipkruiden. Wij hebben z’n luxe combioven die je op standje 14 zet, het gewicht instelt en na 35 minuten komen je pootjes er heerlijk crispy uit. Maar bij gebrek aan beter kan je ze ook prima bakken in je koekenpan, ongeveer 35 minuten en regelmatig draaien, of even 5 minuten rondom bruin bakken in je koekenpan en 30 minuten afbakken op een rooster in je oven op 180 graden.
De spruitjes en de krieltjes
Ik gebruik hiervoor mijn stoompan met compartimenten, zie https://koksland.nl/winkel/stoompan-wmf-ecompact-e-red/ maar je kan ze natuurlijk ook gewoon voorkoken.
Stoom de krieltjes beetgaar in ongeveer 10-12 minuten voeg na 5 minuten de spruitjes toe in de stoompan zodat die nog 7 minuten meestomen.
Bak ondertussen je spekblokjes wat uit in een koekenpan of wok op een gemiddeld vuur. Dus niet te hoog want dan gaat je spek verbranden!
Is je spek lekker aan het uitbakken dan voeg je je aardappeltjes en spruitjes toe en roerbak deze nog 3-4 minuten mee.
Serveer in een voorverwarmde schaal en eet smakelijk. Ik doe er vaak nog een klontje gezouten roomboter overheen, lekker bij de krieltjes.