Deze curry met pompoen en zoete aardappel is een typisch herfst gerecht. Comfort food pur sang. Lekker bij druilerig weer en als je het huis wil vullen met rijke Aziatische geuren. Serveer met witte rijst die je hebt gekookt met limoengras en eventueel wat ossenhaas gemarineerd in ketjap. De hoeveelheid in dit recept is voldoende voor 4-6 personen.
Ingredienten:
- 1 flespompoen
- 600 gram zoete aardappels (4 stuks)
- 1 grote winterwortel (200 gram)
- 1 grote rode ui (200 gram)
- 2 chilipepers
- 4 tenen knoflook
- 5 cm verse gember
- 1 tl kurkumapoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl witte peper
- 1 tl grof zeezout
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml groentebouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 15 gram verse koriander
- scheutje arachideolie
Bereidingswijze curry met pompoen en zoete aardappel:
Schil de flespompoen en verwijder de pitten, schrap de winterwortel en schil de zoete aardappels. Snijd alles vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm.
Pel de ui en knoflooktenen en schil de gember. Doe ze samen met de chilipepers, de kurkuma, kaneel, witte peper, zeezout en korianderpoeder in een blender en maal fijn tot een smeuïge kruidenpasta.
Pak een grote stoofpan met deksel en zet op het vuur. Als de pan warm is, giet je er een scheutje arachideolie in en bak je de kruidenpasta tot die heerlijk begint te geuren. Vervolgens roer je de kokosmelk er doorheen en de tomatenblokjes uit blik. Roer goed door en als e.e.a. begint te pruttelen voeg je de groentebouillon toe. Breng aan de kook en voeg dan de pompoen-, zoete aardappel- en wortelblokjes toe. Roer goed door en doe de deksel op de pan. Stoof op een gematigd vuur zo’n 40 minuten met de deksel op de pan, totdat de zoete aardappel, pompoen en wortel lekker zacht zijn geworden. Serveer de curry met pompoen en zoete aardappel met wat fijngesneden verse koriander en witte rijst die je hebt gekookt met limoengras. Voor de liefhebbers kun je er ook nog ossenhaas stukjes gemarineerd in ketjap bij doen. Eet smakelijk!