Home Afrika Couscous met noten en gedroogd fruit

Couscous met noten en gedroogd fruit

door Christa Dreef
couscous

Dit couscous recept met noten en gedroogd fruit is een feestje om te maken en te eten. De abrikozen, dadels en rozijnen in combinatie met diverse noten en kaneel geven een heerlijk rijke smaak aan het gerecht. Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld bij de aubergine stoofpot met paprika en tomaat die ook op onze website staat.

Ingrediënten voor 6-8 personen:

  • 500 gram couscous
  • 6 dl warm water
  • 1 tl zout
  • 2-3 saffraandraadjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl roomboter
  • 100 gr gedroogde abrikozen (in blokjes gesneden)
  • 100 gr gedroogde dadels (in blokjes gesneden)
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr amandelschaafsel
  • 100 gr pistachenoten
  • 2 tl kaneel
  • 3 el kristalsuiker

Bereidingswijze couscous met noten en gedroogd fruit:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

Doe de couscous in een grote ovenschaal, meng het warme water, zout en saffraan en giet dit al roerend over de couscous. Laat de couscous 10 minuten staan. Voeg de zonnebloemolie toe en wrijf dit met de vingers door de couscous. Zet even apart.

Verhit de olijfolie en. over samen in een braadpan en roer de abrikozen, dadels en rozijnen, het grootste deel van het amandelschaafsel (hou 3 eetlepels apart) en de pistachenoten erdoor. Verhit alles tot de rozijnen beginnen te wellen. Voeg het mengsel dan toe aan de couscous en schep alles goed om. Dek de couscous af met aluminiumfolie en zet de schaal 20 minuten in de oven.

Rooster het resterende amandelschaafsel in een pan, meng de super met de kaneel en strooi e.e.a. over de couscous. serveer de couscous met noten en gedroogd fruit vervolgens uit.

Dit gerecht maken we ook vaak in onze Halal kookworkshop de keuken van het Midden-Oosten

Bekijk ook eens deze workshops