Al zeg ik het zelf, maar deze chili con carne is niet alleen erg lekker, het recept is heel gemakkelijk om te maken en ook in een mum van tijd klaar.
Het is overigens ook heel leuk om deze chili con carne te maken op een kampvuurtje buiten. Wij hebben van vrienden ooit zo’n driepootset gekregen met pan en vuurschaal, die leent zich prima voor zo’n buitenkookfestijn Maar we zetten ook wel eens zo’n sudderpot van Dutch oven in een kampvuurtje op onze stookplaats. Daar krijg je zo’n lekker oergevoel van. Maar goed, de bereiding op een gasfornhuis is wel zo praktisch. Lekker soppen met brood.
Ingrediënten Chili Con Carne voor 4 personen
300 gr half om half gehakt
2 vleestomaten
1 rode paprika
1,5 hand vol vers gesneden lavas
2 uien
2 tenen knoflook
Halve verse rode peper
Glas rode wijn (Rioja crianza van El Meson)
2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree ( concentrato di pomodoro van la Bio Idea)
2 blikjes kidney bonen a 400 gr ( fagioli Rossi kidney van la Bio Idea)
Theelepel chili vlokken
Theelepel zeezout
Theelepel peper
Bereiding Chili con Carne
Snijd de uien in stukjes, pel de knoflooktenen en hak fijn. Doe hetzelfde met de helft van de rode peper. Snijd de paprika in stukjes. En doe hetzelfde met de tomaten. Doe wat olijfolie in een ruime pan (ik gebruik voor dit recept Hojiblanca van Valderrama) en fruit de ui, knoflook en rode peper tot de ui glazig wordt op een hoog vuur. Voeg vervolgens het gehakt toe met een theelepel zout en peper en meng alles goed door elkaar. Voeg de paprika en tomaat erbij zodra je de gehakt goed vermengd hebt en roer weer goed door.
Voeg vervolgens de twee eetpeleps tomatenpuree toe en een glas rode wijn. Voed dan de lavas toe. Meng alles goed door elkaar. Zet vervolgens het vuur laag zodra e.e.a. pruttelt, doe vervolgens de deksel op de pan of dek af met aluminium folie. Laat 30 minuten pruttelen op een laag vuur. Voeg de laatste 15 minuten de kidney bonen erbij en een theelepel chili vlokken. Doe alles in een voorwarmde schaal en serveer uit!