Home Hoofdgerecht Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

door Christa Dreef
boeuf stroganoff

Boeuf Stroganoff is een gerecht uit Rusland. Op internet vind je vele varianten en het wordt zelfs als stoofpot gemaakt. Maar boeuf stroganoff is bij uitstek geen stoofgerecht. Er hoort traditioneel ook geen wodka of cognac in, al zie dat in veel recepten wel vermeld staan. Overigens is het best lekker om er een scheut drank aan toe te voegen, maar in dit recept laten we het weg. Dit recept houden we zo puur en traditioneel mogelijk. Serveer het gerecht met een frisse salade van tomaat en komkommer en met wat aardappelpuree. 

Ingrediënten:

250 gr ossenhaas of ossenhaaspuntjes
250 gr bospaddestoelen
1 rode middelgrote ui
2 tenen knoflook
100 ml crème fraiche
100 ml kippenbouillon
zout en versgemalen zwarte peper
2 el peterselie
1 tl tomatenpuree
bloem, zeezout en zwarte peper
roomboter

Bereidingswijze boeuf stroganoff:

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paddestoelen in stukjes. Verwarm een braadpan en voeg als de pan warm is een eetlepel roomboter toe. Bak de uien tot ze glazig zijn, voeg vervolgens de knoflook en de paddestoelen toe en bak deze zo’n 5 minuten op een middelhoog vuur. doe de crème fraiche, de kippenbouillon en de tomatenpuree erbij. Laat het geheel aan de kook komen en zet het vuur of de hittebron dan laag.
Snijd de biefstuk in reepjes. Paneer de reepjes met de bloem en bestrooi royaal met zout en peper. Verhit een eetlepel de roomboter in een wokpan en roerbak de repen snel tot ze medium rare zijn.
Voeg de biefstuk bij het paddestoelen mengsel en serveer de boeuf stroganoff direct.

Bekijk ook eens deze workshops