Home Amuse Verdronken oesters met gemberschuim

Verdronken oesters met gemberschuim

door Peter Eemsing
oesters met gemberschuim

Deze oesters met gemberschuim zijn lekker om met je vrienden borrelen en je zoekt een mooi receptje als hapje vooraf.  Begin 1 dag van tevoren!

Bereidingstijd ca. 20 min | 6 personen

Ingrediënten

6 kleine amuse oesters (fine claire)
1/2 ltr. saké
1 potje Tobiko (wasabi) kaviaar
200 ml ongezoete slagroom
10 gr. verse gember
10 gr. stemgember
2 eetlepels gemberazijn (van ingelegde gember)
2 eetlepels gembersiroop (van stemgember)

Bereiding oesters met gemberschuim

Oesters 1 dag van tevoren openen en zonder aanhangend vocht in de saké leggen.
Bewaar de onderkant van de oesterschelp.

Doe de slagroom in een steelpan en voeg de geschilde en fijngesneden verse gember toe alsmede de fijngesneden stemgember. Doe de azijn en siroop erbij en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Zeef het daarna. ,
Leg de oesterschelp op een klein schoteltje met wat grof zeezout,  leg hier de oester in terug en voeg wat druppels saké toe.
Schuim de gemberroom met een staafmixer op en schep een eetlepel schuim op de oester.
Garneer af met een theelepel Tobiko kaviaar en eet smakelijk!

Bekijk ook eens deze workshops