Home Blender Tuinbonensoep met rode mul

Tuinbonensoep met rode mul

door Peter Eemsing

Tuinbonensoep is een veelzijdig Toscaans gerecht waaraan elke chefkok wel zijn eigen draai geeft. Vaak wordt het met rijst gemaakt. Dat doen wij niet. Wij maken het met pancetta en voegen rode mul toe en brengen het op smaak met citroen, munt en versgemalen peper, waardoor een een gerecht op zich wordt.

Ingrediënten voor 4-8 personen

  • 300 gram tuinbonen
  • 50 gram pancetta
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder (zonder zout)
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1 citroen
  • handjevol fijngesneden munt
  • 4 rode mulfilets
  • handvol bloem
  • versgemalen zwarte peper
  • versgemalen zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze Tuinbonensoep

Breng het water aan de kook en voeg de groentebouillonpoeder en het zout toe. Kook de tuinbonen gaar (dat is zo klaar, een kleine 5 minuten). Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak op een lage hittebron mooi bruin in het eigen vet. Doe de tuinbonen en de groentebouillon in de blender, voeg de pancetta toe en blender tot je een mooie romige soep hebt (duurt ook zo’n vijf minuten). Denk eraan dat de pan waarin je pancetta hebt uitgebakken bewaart met het vet. Daarin bak je namelijk de mulfilet.

Giet de romige tuinbonensoep terug in de pan en verwarm tot de soep tegen de kook aanzit. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen.

Bestooi de mulfilet met een beetje versgemalen zout en peper. Haal vervolgens door de bloem en bak 2 minuten op de huid in de pan met het pancetta vet. Draai na 2 minuten om en bak nog een 10 seconden op de filetkant. Snijd de mulfilet in 6 dunne plakjes.

Verdeel de tuinbonensoep over mooie kommetjes, leg de plakjes mulfilet erin, besprenkel met wat citroensap, en strooi er wat citroenrasp overheen alsmede wat fijngesneden munt en wat versgemalen peper en serveer direct uit.

Tuinbonensoep

Bekijk ook eens deze workshops