Home Airfryer Sticky Honey Chicken
Sticky Honey Chicken

Sticky Honey Chicken. Dit is z’n typisch comfort food gerecht wat je alle dagen kunt eten. Van China tot Korea en van Thailand tot Vietnam, ze hebben allemaal hun eigen variant. De ene versie met paneermeel en de andere gebakken of gefrituurd. Je kan Sticky Honey Chicken maken met kipfilet maar nog lekkerder, en makkelijk, is ze te maken met kiphaasjes omdat die al de vorm hebben. We maken dit recept voor 4 personen in een pan of in je airfryer.

Ingrediënten Sticky Honey Chicken:

Voor de kip:
4 kiphaasjes of 600 gram kipfilet. Of natuurlijk meer als je wat extra wil maken.
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels maïzena
3 eetlepels plantaardige olie

Voor de saus:
120 ml honing
60 ml sojasaus
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel geraspte verse gember
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel sesamolie
1/2 theelepel chili flakes (of naar smaak)

Voor de noedels:
400 gram eiernoedels
Water voor het koken van de noedels
1 eetlepel sesamolie

Garnering:
Sesamzaadjes
Lente-ui, fijngehakt

Bereidingswijze:


Kip in je pan:
Kruid de kipfilethaasjes met zout en peper en bedek ze licht met maïzena.
Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 6-8 minuten goudbruin en gaar (kern temperatuur 74 graden). Haal de kip uit de pan en zet apart.

Kip in je airfryer: Voorverwarm de airfryer op 180°C (indien nodig afhankelijk van het type airfryer).
Plaats de kip in het mandje van de airfryer zonder dat de stukken elkaar overlappen.
Airfry de kip gedurende 10-15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de haasjes (kern temperatuur 74 graden). 
Halverwege de kooktijd kun je de kip een keer omdraaien voor een gelijkmatige garing.
Zorg ervoor dat de airfryer niet te vol is, zodat de hete lucht kan circuleren en de kip gelijkmatig kan garen.
Als je een knapperiger buitenkant wilt, kunt u de kip halverwege het koken lichtjes bestrijken met meer olie.

Saus:
Combineer in dezelfde pan de honing, sojasaus, knoflook, gember, rijstazijn, sesamolie en chili flakes.
Breng de saus aan de kook en laat deze een paar minuten sudderen tot deze iets ingedikt is.
Voeg de gebakken kip terug in de pan en roer goed door de saus tot de kip helemaal bedekt is.

Noedels:
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Giet de noedels af en spoel ze af met koud water om plakken te voorkomen.
Meng de noedels met een eetlepel sesamolie om ze een subtiele smaak en glans te geven.

Serveren:
Verdeel de noedels over je borden of schaal en leg de honing-kip er bovenop.
Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en lente-ui als garnering.

De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Bekijk ook eens deze workshops