Home Azie Snelle roerbak met peultjes en kip

Snelle roerbak met peultjes en kip

door Peter Eemsing
roerbak met peultjes en kip

Snelle roerbak met peultjes en kip. Een roerbakgerecht is zowel veelzijdig als voedzaam, en het is een geweldige manier om verschillende ingrediënten bij elkaar te brengen. In dit recept gebruiken we kiphaasjes, die sneller garen en malser zijn dan andere delen van de kip, wat ze ideaal maakt voor een roerbak. De totale bereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 30 minuten. Lekker met rijst of noodles.

Ingrediënten snelle roerbak met peultjes en kip:

300 gram kiphaasjes, in dunne reepjes gesneden

200 gram peultjes, uiteinden verwijderd

1 grote prei, in dunne ringen gesneden

1 paprika (kleur naar keuze), in dunne reepjes gesneden

2 wortels, in dunne plakjes of reepjes gesneden

150 gram shiitake of champignons, in dunne plakjes gesneden

2 eetlepels olie (zoals zonnebloem- of arachideolie)

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 stukje gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel oestersaus (optioneel)

Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Voorbereiding: Snijd alle groenten en de kiphaasjes volgens de instructies. Zet alles klaar voordat je begint met koken.

Verhit de wok: Plaats een wok of grote koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe.

Bak de kiphaasjes: Voeg de kiphaasjes toe aan de hete olie en roerbak ze tot ze volledig gaar zijn, dit duurt ongeveer 4-5 minuten. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Groenten en paddenstoelen roerbakken: In dezelfde pan, voeg de fijngehakte knoflook en gember toe en roerbak ze tot ze geurig zijn. Voeg daarna de wortel, prei, paprika en shiitake of champignons toe. Roerbak de groenten en paddenstoelen 4-5 minuten.

Voeg de peultjes toe: Meng de peultjes erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.

Kip terug in de pan: Doe de gare kiphaasjes weer in de pan.

Saus toevoegen: Voeg de sojasaus en de optionele oestersaus toe. Roerbak het geheel nog eens 2 minuten, terwijl je blijft roeren. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Serveren: Dien het gerecht onmiddellijk op, eventueel met een bijgerecht zoals gestoomde rijst of noedels.

Garneer met wat basilicum, of nog lekkerder Thai Basil.

Bekijk ook eens deze workshops