de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Ribeye met saus

Ribeye met saus

Ribeye met saus. Dit is echt zo’n top stukje vlees waar je blij van wordt, lekker mals en bomvol smaak. Het komt uit het ribgedeelte van de koe, van rib nummer 6 tot 12. Juist die plek zorgt ervoor dat de ribeye zo lekker is, met een beetje meer vet wat zorgt voor die heerlijke smaak en malsheid. Dat vet zie je terug in die mooie marmering in het vlees, wat eigenlijk een chique woord is voor hoe het vet mooi verdeeld is. En weet je, hoe meer marmering, hoe beter je stukje vlees.

Je kunt ribeye met of zonder bot vinden. Met bot heet het soms rib steak of cowboysteak, en zonder bot is het onze goede oude ribeye. Zonder bot is makkelijker te hanteren, maar sommigen zweren bij de smaak die het bot geeft tijdens het koken.

Ribeye is super veelzijdig, je kunt het grillen, in de pan bakken, bbq’n, grillen of in de oven roosteren, net wat je lekker vindt. Het geheim van een perfecte ribeye is hem niet te lang bakken en even laten rusten na het koken. (+/- 450 Kcal per persoon)

Ribeye met saus voor 4 personen

Wat je nodig hebt voor de ribeye:

Voor de saus:

Aan de slag met de steaks:

Tijd om te grillen:

Sausje fixen:

Serveren maar:

Lekker met:

Mobiele versie afsluiten