Home Eenpans recepten Penne met feta
Penne met feta

Vandaag maken we een gerecht dat de essentie van de Mediterrane keuken vangt, Penne met feta, gedroogde cherrytomaten en knoflook, afgemaakt met een vleugje verse peterselie. Dit recept voor twee personen is ideaal voor een lichte maaltijd. Dit gerecht, geïnspireerd door de Italiaanse keuken is een ode aan de eenvoudige, maar rijke smaken van het Middellandse Zeegebied. Met slechts een paar ingrediënten creëer je een maaltijd die zowel eenvoudig als elegant is. Kook, geniet en laat je meevoeren naar Italië. Buon appetito!

Italiaanse Penne met Feta, Gedroogde Cherrytomaten en Knoflook

Ingrediënten voor twee personen:
200 gram penne pasta
100 gram feta, verkruimeld
50 gram gedroogde cherrytomaten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels extra vergine olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Een handvol verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:


Penne Koken (10-12 minuten): Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de penne toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn.

Ingrediënten Voorbereiden (5 minuten): Hak ondertussen de knoflook fijn en verkruimel de feta. Snijd de gedroogde cherrytomaten doormidden als ze te groot zijn.

Knoflook Fruiten (2 minuten): Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gehakte knoflook tot deze goudbruin is.

Tomaten en Feta Toevoegen (3 minuten): Voeg de gedroogde cherrytomaten toe aan de pan en bak deze ongeveer 1-2 minuten. Voeg daarna de verkruimelde feta toe en meng voorzichtig.

Pasta Mengen (2 minuten): Giet de penne af, maar bewaar wat kookwater. Voeg de pasta toe aan de pan met de tomaten en feta. Voeg indien nodig wat kookwater toe om het geheel smeuïger te maken.

Op smaak Brengen en Serveren (1 minuut): Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Strooi de fijngehakte peterselie over de pasta voordat je deze serveert.

Bekijk ook eens deze workshops