Met dit recept bak je supersnel overheerlijke mudgecake, die heerlijk kunt combineren met wat bosvruchten uit de diepvries en eventueel wat ijs en slagroom. Dit recept is voldoende voor twee mudgecakejes.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels roomboter
- 1 eetlepel melk
- 1/8 theelepel zout
- 2,5 eetlepel vanillesuiker
- 2,5 eetlepel suiker
- 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- citroenrasp van een 1/4 citroen
- sap van een 1/2 citroen
- 2 eetlepels bosvruchten (diepvries)
- 2 kartonnen bekertjes
Bereidingswijze mudgecake met bosvruchten:
Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron, roer de vanillesuiker, het zout en de gewone suiker er doorheen en voeg de melk toe. Klop met een garde goed door. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de citroenrasp en het citroensap toe en klop goed door. Schep tot slot de bosvruchten door het beslag en verdeel het beslag over de twee kartonnen bekertjes (die vul je ongeveer tot de helft). Zet de bekertjes in de magnetron op 900W gedurende 3,5 minuten. Stort de mudgecake op een bordje en geef er wat diepvries bosvruchten bij (omdat de cake warm is, ontdooien die snel en het geeft een heel frisse smaak). Een bolletje ijs en slagroom erbij en je hebt een volwaardig nagerecht.
Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl