Home Eenpans recepten Mosselen in een romige wijnsaus, a la Normandië

Mosselen in een romige wijnsaus, a la Normandië

door Peter Eemsing
mosselen wijnsaus

Mosselen wijnsaus. Op een terrasje in Normandië krijg je vaak als je mosselen besteld ze in een heerlijk romige witte wijnsaus. De kunst is om de room lekker te laten inkoken. Heerlijk met een stokbroodje!

Alles over mosselen kan je hier vinden: https://koksland.nl/alles-over-zeeuwse-mosselen/

Ingrediënten voor 2-4 personen

4 kilo mosselen
2 uien (fijn gesnipperd)
1 citroen
3 glazen droge witte wijn
verse tijm (bosje)
eetlepel fijngehakte peterselie
0,5 liter verse (slag)room
3 tenen knoflook
peper en zout

Bereiding Mosselen wijnsaus

Maak de mosselen schoon

Voor de Mosselen wijnsaus

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Fruit iets minder dan de helft van de ui en de knoflook aan in een klein pannetje en bak dit op matig vuur een minuut of 4 totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de room, 1 glas wijn en 2 takjes tijm toe en laat de saus rustig inkoken.

De mosselen

Fruit de ui in de mosselpan en doe de rest van de wijn met de tijm erbij. Breng aan de kook en voeg de uitgelekte mosselen toe. Plaats de deksel op de pan. Kook de mosselen totdat ze allemaal geopend zijn. Schud ze tijdens het 5-6 minuten koken een aantal keer zodat het vocht en de mosselen goed mengen. Breng tijdens het koken van de mosselen de roomsaus op smaak met het sap van de citroen en eventueel met peper en zout. Schep de mosselen, zodra ze open zijn, in een schaal om ze te serveren en giet de roomsaus erover. Garneer met de peterselie  

Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl


Bekijk ook eens deze workshops