Margarita Cocktail Recept. De Margarita, een symbool van Mexicaanse flair en Amerikaanse speelsheid, balanceert op het snijvlak van folklore en populaire cultuur. Deze iconische cocktail, een harmonieuze mix van tequila, triple sec en limoensap, wordt vaak omrand met zout en geserveerd in een specifiek ‘Margarita’ glas.
De ware oorsprong van de Margarita is gehuld in mysterie, met meerdere legendes die strijden om erkenning. Een van de meest kleurrijke verhalen is uit 1938, in de bruisende bar van Carlos “Danny” Herrera, gelegen net buiten Tijuana, Mexico. Herrera, die een oog had voor innovatie, zou de cocktail hebben bedacht voor een aspirant-actrice genaamd Marjorie King. King, allergisch voor alle sterke drank behalve tequila, maar geen fan van de ruwe smaak, was de muse van Herrera. Hij verzachtte de tequila met de toevoeging van limoensap en triple sec, creëerde de Margarita en noemde het naar de Spaanse versie van haar naam.
Een ander verhaal uit 1948, waar Margarita Sames, een rijke Amerikaanse socialite, beweerde dat zij de cocktail bedacht had tijdens een feestje in haar luxueuze Acapulco-vakantiehuis. Haar doel was eenvoudig: een cocktail creëren die haar gasten zou verrassen. Het was Sames’ versie die naar verluidt de Margarita naar de Verenigde Staten bracht, waar het in de loop der jaren een vast menu-item werd in Mexicaanse restaurants en bars.
Margarita Cocktail Recept voor Twee Personen
Ingrediënten:
- 90 ml tequila
- 60 ml Cointreau of een andere triple sec
- 60 ml vers limoensap
- Zout voor de rand van het glas
- IJsblokjes
- Limoenpartjes voor garnering
Bereiding:
- Zout de Rand:
- Wrijf de rand van twee cocktailglazen in met een limoenpartje en dip de randen in zout op een schoteltje.
- Mix de Ingrediënten:
- Vul een shaker met ijsblokjes en voeg de tequila, triple sec en vers limoensap toe. Schud goed totdat het mengsel goed gekoeld is.
- Serveer:
- Zeef de cocktail in de voorbereide glazen en garneer elk glas met een limoenpartje.