de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Lamsstoofpotje recept

Lamsstoofpotje recept

Lamsstoofpotje recept

De beste manier om lamsvlees te bereiden, is ervoor te zorgen dat het vlees mooi rosé en lekker sappig blijft. Dit recept voor een lamsstoofpotje laat zien hoe je dit het beste kan doen. Bereiding in de sous vide is daarvoor de ideale manier. Maar lamsvlees kun je ook heel goed stoven. Dit lamsstoofpotje is mals, licht verteerbaar en heeft een typisch uitgesproken smaak. Lamsvlees word ook vaak gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten.

Ingrediënten:

Bereidingswijze lamsstoofpotje:

Snijd het vlees voor je lamsstoofpotje in stukken van 2-2 cm, doe de roomboter in een braadpan, verhit de boter totdat het een beetje bruist, voeg het vlees toe en schroei het vlees rondom dicht. Kruid het vlees vervolgens met peper en zout en strooi er de bloem overheen. Bak nog even door en blus vervolgens met de Guiness. Snijd intussen de sjalotjes, knoflook, wortelen, bleekselderij, venkel en de tomaten in kleine stukken en doe ze in de pan. Bind de salie en tijm aan elkaar en voeg toe. Brneg aan de kook en zet dan vlees op een laag vuur. Laat het vlees ruim anderhalf tot twee uur rustig garen/sudderen onder gesloten deksel. Haal voor het serveren de bijeengebonden kruiden eruit en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Serveer met spinazierijst.

Mobiele versie afsluiten