Home Amuse Kippenworst uit de sous vide

Kippenworst uit de sous vide

door Peter Eemsing
kippenworst uit de sous vide

De inspiratie voor dit recept kregen we van MauriceKookt.nl. Hij maakte deze worst tijdens een gezamenlijk etentje met vrienden en gaf ons zijn recept. We hebben het recept iets vereenvoudigd. Een sous vide is onmisbaar om dit recept te maken, evenals een vacumeermachine en een Magimix of keukenmachine waarin je vlees kunt fijnsnijden. Heb je die spullen nog niet, bestel ze dan op onze website! en voilà je kippenworst is in no time klaar.

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten
  • 350 gram kippendijen
  • 125 gram spekjes
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl himalaya zout
  • 1 ei L
  • plasticfolie
  • 12 plakken pancetta

Bereidingswijze kippenworst uit de sous vide:

Doe de spekjes, kippendijen, sjalotten en het ei in de Magimix of keukenmachine en hak/snijd helemaal fijn.

Verdeel de massa in twee delen en leg op twee aparte stukken plasticfolie in een langwerpige vorm van ongeveer 15-20 cm. Rol de folie er vervolgens om heen en draai de folie strak door het bij de uiteinden vast te houden en de rol dan heen en weer te rollen (alsof je een deegroller beweegt). Je hebt dan twee worsten in voorbereiding. Leg gedurende een uurtje in diepvries zodat ze wat steviger worden.

Leg de 6 plakken (2 x3) pancetta op een stuk plasticfolie, zodanig dat ze elkaar net iets overlappen. Haal de worsten uit diepvries, verwijder de folie en leg de worsten ieder in het midden van de pancetta. sla de pancetta om de worst heen en rol vervolgens de worst weer strak in folie op. Doe de worsten vervolgens in een vacumeerzak en vacumeer. Leg in een sous vide gedurende 45 minuten op 65 graden.

Verwijder de vacumeerzak en het folie en braad de worsten even mooi bruin in een braadpannetje met een klontje roomboter. Snijd de worst vervolgens in mooie plakjes en serveer uit. Heerlijk als borrelhapje!

Bekijk ook eens deze workshops