de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Kip Piri Piri

kip piri piri

Heb je zin in iets pittigs? Ga dan voor Kip Piri Piri, of zoals sommigen zeggen, Peri Peri Chicken. Dit is niet zomaar een kipgerecht; het is een smaakbom met roots in Afrika en Portugal. “Piri piri” betekent eigenlijk “peperpeper” in het Swahili, en dat zegt al genoeg over de hitte van dit gerecht. Het is allemaal begonnen in Mozambique, waar de Portugese settlers de lokale hete pepers mixten met hun eigen kookkunsten, denk aan knoflook en citroen erbij. Deze mix van Afrikaanse hitte en Portugese smaken is de Kip Piri Piri zoals we die nu kennen: een heerlijk gemarineerde, gegrilde kip, vaak geserveerd met simpele side dishes. (+/- 1400 Kcal per persoon)

Meestal gebruik je een kip zonder vel voor die perfecte marinade, maar met vel is ook superlekker. Maak dan gewoon wat sneetjes in het vel zodat de marinade er goed intrekt.

Piri piri pepertjes zijn behoorlijk heet, met een score van 100.000-200.000 op de Scoville schaal. Mocht je die niet kunnen vinden, pak dan een andere peper die vergelijkbaar pittig is.

Als je deze kip gaat vlinderen kan je hem ook goed in een airfryer of op een contactgrill maken.

Ingrediënten kip piri piri voor twee personen:

Aan de slag met je Kip Piri Piri:

Kip Piri Piri voorbereiden:

Piri Piri Marinade maken:

Kip marineren:

Bakken of grillen:

Serveren:

Tips:

Mobiele versie afsluiten