Home Azie I Love Noodles recept

I Love Noodles recept

door Peter Eemsing

Op veler verzoek hierbij het recept van de kookdemonstratie’s op de Spirit of Winter dit jaar. Lekker makkelijk in een half uurtje een heerlijke maaltijd op tafel. Udon Noodles zijn geweldig, heerlijk om snel mee te koken of een lekkere Ramen mee te maken. Dit recept is met diamanthaas, maar je kan net zo makkelijk garnalen of kippendijen gebruiken. Ook met de groente’s kan je eindeloos variëren. Ik kijk meestal nog wat er in de koelkast is aan restjes en daar maak ik dan dit gerecht mee. Boontjes, geraspte wortel, Chinese kool etc etc. De smaakmakers in dit gerecht zijn de sauzen van megachef,  de koriander en Thaise basilicum. Sommig mensen houden niet van Koriander, laat dit dan achterwege!

Op de Winterfair gebruikte ik onze knoflook- en chiliolie om in te roerbakken en marineren.

Ingrediënten

2 pakjes Udon Noodles
1 Diamanthaasje
150 gram Tauge
1 Paksoi
2 lenteuien
1 ui
3 knoflook teentjes
Koriander
Thaise Basilicum
Roomboter
Oestersaus
Vissaus
Sojasaus
Sambal
Arachide olie

Recept

Snij de diamanthaas in dunne plakjes of reepjes ( nog half bevroren gaat makkelijker )

Marineer de diamanthaas met 1 theelepel sambal, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel olie en roer goed door.

Laat 15 minuten trekken

Snijd ondertussen de ui en knoflook teentjes in fijne blokjes

Dan de lenteui in kleine plakjes en de achterkant van het blad ook (Dit is het groene gedeelte want daar zit heel veel smaak in) Snijd de paksoi in dunne strookjes. Van de paksoi bewaar je de witte hardere stukken samen met de achterkanten van de lenteui. Het grofgesneden blad van de paksoi bewaar je even apart!

Het onderste ‘witte’ gedeelte van de lente uit bewaar je ook even apart en marineer je alvast met een beetje vissaus. Snijd ook alvast de koriander en Thaise basilicum fijn.

Nu gaan we alles afbakken!

Warm de wokpan op, fruit de ui en knoflook in wat olie, ik gebruikte op de winterfair onze knoflook- en chiliolie,  en doe in zijn geheel de diamanthaas reepjes/plakjes met marinade in de wok. Laat ongeveer 2 minuten licht aankleuren en roer een paar keer om. Laat ze zeker niet gaar worden!

Haal de diamanthaas reepjes/plakjes met een zeef uit de pan, maar laat de marinade met olie in de pan, zet je diamanthaas aan de kant.

Begin dan in je wokpan met de harde stukjes van je groentes te wokken, het witte gedeelte van de paksoi en de achterkanten van je lenteui. Roerbak dit ongeveer 2-3 minuten.

Voeg dan het zachte gedeelte erbij. Dus het grof gesneden groen van de paksoi en je taugé en roer even een minuutje goed om.

Doe nu de noodles uit de zakjes en je diamanthaas, in de wokpan, bij de groentes en laat dit langzaam roerend warm worden tot de Noodles uit elkaar vallen. Meestal 3 minuten. Ik zet dan vaak het vuur wat lager en doe even een deksel op mijn wok!

Vervolgens naar smaak afmaken met de gemarineerde lente ui, de koriander en Thaise Basilicum .

Smakelijk eten!

Bekijk ook eens deze workshops