Home Deeg Het Thais frikandelbroodje recept

Het Thais frikandelbroodje recept

door Peter Eemsing
Thais Frikandelbroodje

Dit Thais frikandelbroodje maak je heel makkelijk thuis. Je kent het wel, je hebt al de hele week de benzinepompen of het ziekenhuis restaurant overgeslagen maar, je hebt gewoon zin in een snack.

Dan is dit echt iets voor jou! Veel lekkerder dan dat zoute smakeloze laffe broodje van de pomp. Gewoon lekker op een woensdagmiddag samen met je kids maken of in het weekend als tussendoortje. Junkfood waarvan je weet wat je er in hebt gedaan 😉

Ik maak dit  soms met curry maar meestal als Thaise frikandel.

Als je liever een gewoon frikandel broodje hebt gebruik je currysaus en de rest is hetzelfde als dit recept..

Ingrediënten Thais frikandel broodje

Bladerdeeg afhankelijk van je hoeveelheid frikandellen

Ingevroren frikandellen.

Zoete Thaise Chilisaus

Sriracha saus voor de pit.

of je kan ook alleen currysaus gebruiken, dan krijg je een gewoon frikandel broodje

Een losgeklopt ei

en een beetje water.

Bereiding Thais frikandelbroodje

Laat je bladerdeeg op kamertemperatuur komen

Maak de vellen van je bladerdeeg die net wat groter zijn dan je frikandel

Snij boven in wat raampjes

Smeer de randen van je bladerdeeg in met wat water, zodat hij goed op elkaar blijft zitten.

Giet een lekkere dikke laag Thaise chili saus erop

Vouw je broodje dicht

Giet in je open spleetjes nog wat Sriracha saus

Smeer de bovenkant lekker in met je los geklopte ei

Bak in je oven op 200 graden ongeveer 22-24 minuten. Kijk even goed of je bladerdeeg niet te bruin aan het worden is.

Zie de foto’s voor instructie.

 

 

 

 

Bekijk ook eens deze workshops