de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Geroerbakte Pak Choi met Gemberrijst

Geroerbakte Pak Choi

Geroerbakte Pak Choi met Gemberrijst. Zin in iets Aziatisch? Pak Choi, ook wel bekend als Bok choy, is de go-to groente voor een knapperige bite. Deze groente komt uit China en is een echte alleskunner: roerbakken, stomen, in de soep, of gewoon rauw. Het is niet alleen lekker, maar ook supergezond met veel vitamines en mineralen.

We gaan iets lekkers maken: Geroerbakte Pak Choi met Gemberrijst, goed voor 2 personen. (+/- 395 kcal per persoon)

Voor de Gemberrijst heb je nodig:

En voor de Pak Choi:

Aan de slag met Geroerbakte Pak Choi met Gemberrijst:

Gemberrijst:

  1. Spoel je rijst af tot het water helder is.
  2. Rijst, water, gember en een snufje zout in de pan. Aan de kook brengen, vuur laag, deksel erop en laat het zo’n 18-20 minuten pruttelen.
  3. Haal van het vuur, even 5 minuutjes laten staan met de deksel er nog op. Daarna even losroeren.

Pak Choi roerbakken:

  1. Verhit je olie in een wok of grote pan. Knoflook en chili erin tot het lekker ruikt.
  2. Gooi de Pak Choi erbij en roerbak tot de bladeren slinken maar de stelen nog knapperig zijn, zo’n 3-4 minuten.
  3. Sojasaus, oestersaus, sesamolie, en suiker erbij. Nog even een paar minuutjes roerbakken en op smaak brengen met zout en peper.

Serveren: Rijst op de borden, Pak Choi er mooi bovenop of ernaast. Voor de liefhebbers nog wat extra chili ringetjes erover voor de kleur en de kick.

En voilà, een heerlijk Aziatisch gerechtje, Geroerbakte Pak Choi met Gemberrijst, op tafel.

Mobiele versie afsluiten