Hou je van zoet, dan is dit echt een toetje voor jou!
Ingrediënten Pavlova voor 10 personen
Pavlova:
9 eiwitten (3 dl eiwit)
525 gr suiker
1,5 eetlepel maizena
Halve theelepel zout
Theelepel cacao
Mascarpone slagroom crème:
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
50 gr kristalsuiker
2 eieren
2 theelepels vanille pasta (of vanille extract)
Chocosaus:
100 ml slagroom
100 gr pure chocolade in stukjes
100 gr frambozen
50 gr bosbessen
200 gr rode bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 125 gr (hetelucht stand 100 gr) Meng de suiker met de maizena en zout. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix op een hoge stand, terwijl je langzaam het suikermengsel toevoegt.
Klop de eiwitten helemaal stijf (zodat je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat e.e.a. eruit valt).
Doe 2/3 van van de eiwitten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en maak er ovale vorm van op de helft van de bakplaat. Probeer deze vorm zo egaal mogelijk te maken.
Schep door het restant eiwit een eetlepel cacao, Roer goed door en schep dit mengsel dan op de andere helft van de bakplaat en maak er een iets kleinere ovale vorm van, met een onregelmatige puntige bovenzijde.
Overigens kun je de vormen ook rond vierkant of rechthoekig etc. maken, als ze maar verschillend van grootte zijn.
Bak twee uur in de oven. Maak, terwijl de boel in de oven staat, alvast de mascarpone crème.
Daarvoor mix je de slagroom met de suiker lekker stijf (niet te enthousiast te werk gaan want dan klop je de slagroom tot boter).
Klop in een andere schaal de mascarpone los met twee eieren en de vanille pasta. Meng vervolgens met de slagroom en zet weg in de koelkast. (Even proeven mag natuurlijk). Haal na twee uur de eiwitten uit de oven en laat afkoelen.Maak dan de chocosaus. Verwarm daartoe de slagroom (100 ml) in een pannetje en zet het vuur uit als het kookt. En doe de chocolade erbij en roer goed tot een gladde saus ontstaat. Zet vervolgens even weg, zodat de saus iets afkoelt.
Bestrijk vervolgens de grootste vorm helemaal met de crème. Plaats de kleinere vorm erop en bestrijk de zijkanten daarvan ook met de crème. Je pavlova is dan bijna klaar!
Druppel vervolgens de chocosaus van boven af over de pavlova. Ik gebruik zelf de helft en serveer de rest in een kannetje ernaast. Drapeer vervolgens de vruchten over de pavlova en zet in de koelkast of serveer direct uit.