de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Caçik recept om zelf te maken

caçik

Iedereen die wel eens in het Midden-Oosten is geweest kent caçik, dit eenvoudige maar overheerlijke gerecht serveer je met Arabisch brood/plat brood, als een appetizer of als bijgerecht. Het smaakt bijvoorbeeld ook heerlijk bij gegrilde kefta. Een andere Turkse variant is haydari, waarin geen komkommer wordt gebruikt en de munt wordt vervangen door dille.

Deze heerlijk frisse yoghurtdip lijkt op de typische Griekse Tzatziki en bij gerechten als als gyros geserveerd.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereidingswijze caçik:

Snijd de komkommer in hele fijne blokjes. Snipper de ui eveneens heel fijn, pers de knoflook uit of hak heel fijn en doe dat laatste ook met de peterselie. Roer de yoghurt los in een ruime kom en voeg dan de komkommer, ui, knoflook en peterselie toe. Roer goed door elkaar en voeg dan het zout en peper toe. Proef de Caçik en breng zonodig verderop smaak met zout en peper. Strooi er wat paprika poeder over en zet minsten 1 uur in de koelkast. Garneer voor het uitserveren met wat verse munt.

Dit bijgerecht maak je ook in onze kookworkshop de Keuken van het Midden-Oosten

Mobiele versie afsluiten