Home Amuse Tonijn sashimi in citrusdressing

Tonijn sashimi in citrusdressing

door Christa Dreef
tonijn sashimi in citrusdressing

Sashimi is een Japans gerecht van verse, rauwe vis en/of schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden worden. Voor dit gerecht van tonijn sashimi in citrusdressing combineren we tonijn sashimi met een dressing van blanke sojasaus en citrussap in combinatie met zwart sesamzaad, in plaats van de gebruikelijke dressing van donkere sojasaus met wasabi.

Dit recept is voldoende voor een amuse gerechtje voor 4-6 personen

Ingrediënten:

  • 350 gram verse tonijn (AAA kwaliteit)
  • 3 eetlepels zwart sesamzaad
  • 1 eetlepel blanke Japanse sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • sap van een 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel fijngesnipperde rode ui
  • 2 eetlepels yuzusap
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels geraspte gember

Bereidingswijze tonijn sashimi in citrusdressing:

Dep de tonijn in het sesamzaad, zodat alle zijden van de tonijn zijn bedekt. Zet koel weg tot gebruik. Snipper een rode ui heel fijn en doe 1 eetlepel in een bakje. Giet daarop de blanke sojasaus, limoensap, sinaasappelsap en het yuzusap. Roer goed door. Voeg vervolgens de suiker en de geraspte verse gember toe en roer opnieuw goed door. Zet tot gebruik afgedekt koel weg.

Voor het serveren snijd je de tonijn in gelijkmatige dunne plakken, die je rangschikt in een mooie schaal. Giet alle dressing eroverheen en serveer de tonijn sashimi in citrusdressing direct uit.

Op zoek naar meer Aziatische recepten? Check dan ook eens: https://koksland.nl/category/recepten/azie/

Wil je ook gerechten serveren in van die prachtige zwarte schalen? Check: https://www.galerijdehamer.nl/black-pottery/ Ook verkrijgbaar via Koksland.nl: https://koksland.nl/product-categorie/pannen/black-pottery/

Bekijk ook eens deze workshops