Wij maken deze sushi met tonijn tartaar vaak in combinatie met rolletjes van tonijn met gerookte biefstuk. Maar ook als amuse kan je deze sushi prima als klein gerechtje maken. Lees voor de perfecte sushirijst eerst dit artikel.
Ingrediënten sushi met tonijn tartaar:
2 zeewiervellen
100 gram Sushirijst
150 gram tonijn
2 eetlepels soja saus
3 lenteuitjes fijn gesneden
Optioneel Zorri Cress
Bereidingswijze sushi met tonijn tartaar
Kook de rijst, lees voor de perfecte sushirijst eerst dit artikel.
Maak een sushirol met de zeewiervellen van ongeveer 4 cm doorsnede en snij in plakjes van 1 centimeter. Snij de tonijn in kleine stukjes en meng de tonijn met 2 eetlepels soja saus en de lente ui Leg het plakje sushi op je bord Drappeer met het tonijn mengsel en maak eventueel af met de Zorri Cress Serveer tip: Lekker met de rolletjes van verse tonijn met gerookte biefstuk.
Maak een sushirol met de zeewiervellen van ongeveer 4 cm doorsnede en snij in plakjes van 1 centimeter. Snij de tonijn in kleine stukjes en meng de tonijn met 2 eetlepels soja saus en de lente ui Leg het plakje sushi op je bord Drappeer met het tonijn mengsel en maak eventueel af met de Zorri Cress Serveer tip: Lekker met de rolletjes van verse tonijn met gerookte biefstuk.