Sukade sous-vide bereiden. Stracotto betekend letterlijk overgaar wat in het Italiaans betekend dat het gerecht langdurig op laag vuur of temperatuur is gegaard. De smaak van dit gerecht heeft wel wat weg van het Franse boeuf Bourguignon en kan je in Italië ook op de menukaart vinden als een stoofpotje of ragu.
Wij hebben de runder sukade deze keer sous-vide gegaard op een lage temperatuur. Het grote voordeel hiervan is dat hij botermals gaat worden en hij toch niet uit elkaar valt. Na de bereiding kan je hem nog even rond aanbruisen in je oven, pan, bbq of Ofyr. Een heerlijk mals stukje vlees waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Ingrediënten Sukade sous-vide
- 1 sukade aan 1 stuk van ongeveer 1 kilo
- 2 wortelen in kleine blokjes gesneden (brunoise)
- 1 grote ui fijngesneden
- 3 stengels bleekselderij
- 10 jeneverbessen
- 15 peperkorrels
- 3 laurierblaadjes
- 50 gram parmaham
- halve liter witte wijn
- halve liter runderbouillon
Sous-Vide bereiding runder sukade
Vacumeer alle ingrediënten in een grote zak. Verwarm je waterbad op 55 graden voor en stel in op 24 uur.
Na je sous-vide bereiding vang je al het sap op in een saus pannetje en zeef dit 1 keer door een grove zeef. Doe je gezeefde saus even in de blender zodat het een mooie gladde structuur krijgt. Kook je saus dan in totdat je de gewenste smaak hebt gekregen.
Grill je sukade even kort rond om af in je bbq, oven, pan, gasbrander of op de ofyr en snijd ’trancheer’ in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Bedek elke plak met 1 eetlepel saus. Eventueel kan je nog peper of zout naar smaak toevoegen.
Lekker met een frisse salade of met wat pasta. Bekijk ook ons YouTube kanaal.