de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Spinazierijst

Deze spinazierijst smaakt heerlijk bij een lamsstoofpotje. Maar je kunt ook er ook eenvoudigweg wat zachte geitenkaas bij serveren. Dat doe ze veelal in Griekenland, daar heet het gerecht Spanakorizo.

Ingrediënten spinazierijst:

Bereidingswijze spinazierijst:

Doe de rijst in een ruime pan met water en een tl zout en kook gaar volgens de verpakking. Was in de tussentijd de spinazie, laat goed uitlekken en snijd in grove stukken. Snijd de rode uien en de knoflook in kleine stukjes en hak de peterselie en dille fijn. Doe de olijfolie in een ruime bakpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak tot de uien beginnen te glanzen op een laag tot middelhoog vuur. Voeg vervolgens de spinazie toe, roer goed door en als het geslonken is voeg je de peterselie en dille toe en breng je e.e.a. op smaak met de zwarte peper. Roer goed door. Zodra de rijst gaar is giet je die af en voeg je de rijst aan de pan met spinazie .Roer de rijst vervolgens goed door de spinazie en voeg de verse citroensap toe.

Serveer deze spinazierijst als bijgerecht bij zachte geitenkaas of bij een lamsstoofpotje.

Mobiele versie afsluiten