Home Hoofdgerecht Spicy kip met mangosalsa

Spicy kip met mangosalsa

door Christa Dreef
spicy kip

Deze spicy kip met mangosalsa smaakt altijd lekker en is heel eenvoudig en snel te maken. Het recept is voldoende voor 4-6 personen. Combineer het recept met witte rijst of vers gebakken patatten.

Ingrediënten:

spicy kip

  • 1 kilo kippendijen
  • 200 ml yoghurt
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 el komijnpoeder
  • 30 gram verse koriander
  • 15 gram verse bladpeterselie
  • 10 cm verse gember
  • 1 chilipeper
  • 2 el sojasaus

mangosalsa

  • 2 rijpe mango’s in blokjes
  • ¼ komkommer, zaad eruit geschraapt, in blokjes
  • 4 bosuitjes fijngesneden
  • 2 chili pepers, zaadjes verwijderd, heel fijngesneden
  • 1 el limoensap
  • 2½ el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze spicy kip met mangosalsa:

Doe alle ingrediënten voor de spicy kip, behalve de kip en de yoghurt, in een keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Roer vervolgens de yoghurt erdoor en wrijf de kippendijen ermee in. Leg in een schaal en dek goed af. Marineer de kippendijen minstens 2 uur in de koelkast.

Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kom en schep er zout en peper naar smaak door. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukken kip erop. Braad e.e.a. ongeveer in 35-40 min. in de oven en keer ze regelmatig om.

Leg de kippendijen in een mooie schaal. Serveer de spicy kip met mangosalsa vervolgens direct. Lekker met witte rijst of vers gebakken patatten.

mangosalsa
mangosalsa

Zelf ook aan de slag in keuken onder begeleiding van duidelijke online kookinstructievideo’s en recepten? Check: www.dekookworkshop.nl

Bekijk ook eens deze workshops