Dit is een niet alledaags recept voor Sangria. In de basis bestaat Sangria uit een goede fruitige rode wijn, vruchtensap, eventueel wat suiker en vers fruit zoals sinaasappel, citroen en perzik. Voor de echte liefhebbers extra op smaak gebracht met wat cognac, sinaasappellikeur of andere sterke drank naar smaak.
Dit recept is bijzonder omdat het bomvol homemade producten zit.
Ingrediënten Sangria:
2 flessen Rioja Quinto
400 ml pruimenlikeur (eenvoudig zelf te maken door pruimensiroop te mixen met bijvoorbeeld wodka)
500 ml Spa Rood
100 ml kruiden pruimensiroop
300 ml pruimensiroop
2 perssinaasappels
2 citroenen
3 wilde perziken
Bereidingswijze:
Giet de wijn, siroop en spa rood bij elkaar in een grote kom of pan. Mix goed door elkaar. Snijd de vruchten in kleine stukjes (met schil en al) en voeg die vervolgens toe aan de drank. Zet koel weg en laat minstens 2 uur op smaak komen.
Serveer de sangria in grote wijnglazen met een schijfje citroen en sinaasappel op de rand, wat ijsklontjes en een rietje. Proost!